A website by War Heritage Institute

Personen met een beperkte mobiliteit

Personen met een beperkte mobiliteit

Personen met een beperkte mobiliteit

Ingang

Bezoekers met een verminderde of beperkte mobiliteit hebben wel het recht om het Jubelpark binnen te rijden en er te parkeren. Hiervoor meldt u zich aan bij de slagboom aan de inrit van het Jubelpark. Uitstappen kan vlakbij onze ingang op de Esplanade, parkeren kan aan de andere kant van de Triomfboog.

Hiervoor rijdt u onder de triomfboog door en volgt de weg tot het einde, daar vindt u links parkeerplaatsen. Leg zeker uw parkeerkaart voor personen met een handicap duidelijk zichtbaar achter uw voorruit, om boetes te vermijden!

Bezoek

In het Museum zijn de meeste zalen toegankelijk voor rolstoelen. Ofwel zijn ze op het gelijkvloers gelegen, ofwel kunnen de verdiepingen via een lift (zaal 1919-1945; op aanvraag, zie onder), ofwel via een hefplatform (in de zaal 1831-1914) worden bereikt.
Enkel de mezzanine van de luchtvaarthal (trappen), de wapenzaal (trappen) en de napoleontische afdeling in de arcades (zeer smalle liftdeur (70 cm) en talrijke trappen) zijn niet toegankelijk voor rolstoelen.
De zalen over de Tweede Wereldoorlog kunnen via een dienstlift worden bereikt. Gelieve bij aankomst het onthaal te verwittigen of tijdens uw bezoek het nummer 02/ 737 78 11 te bellen om de bijstand van onze suppoosten te vragen.

Circulatie in het Museum

Vlotte circulatie dankzij de brede gangen (120 cm minimum).

Toiletten

Aangepaste toiletten zijn beschikbaar op het gelijkvloers (toegang via de gang die naar de luchtvaarthal leidt) en op de verdieping (toegang via de zaal 1914-1918).

 

De museumshop en de cafetaria zijn eveneens toegankelijk voor andersvaliden.  

Honden zijn niet toegelaten, met uitzondering van assistentiehonden