A website by War Heritage Institute

Erfgoedapp

Digitale parcours voor het hele gezin

 

Ontdek onze verschillende digitale parcours om te doen met het hele gezin! Je kan ze allemaal gratis terugvinden in de Erfgoedapp. Deze app kan gedownload worden via een QR-code die je aan de ingang van het museum vindt. Zodra de app gedownload is heb je geen internet meer nodig.

14-18
Visuele kunsten van de Grote Oorlog

Het parcours “Visuele kunsten van de Grote Oorlog” richt zich met de ErfgoedApp uitgewerkt door Faro tot de allerjongsten. Zodra de app en het parcours bij de ingang van het Museum gedownload wordt, kunnen de kinderen (vanaf 6 jaar) vergezeld door hun familie de schatten van de zaal 14-18 ontdekken, en wel door op interactieve wijze vragen op hun smartphone te beantwoorden. Een ludieke manier om iets over de Eerste Wereldoorlog te weten te komen!

Kinderen vanaf 6 jaar vergezeld door een volwassene

Picture of armour in the Arms & Armour gallery
Wapens, harnassen en ....smartphones!

We zijn op zoek naar jonge schildknapen die ambitie hebben om het tot ridder te schoppen!

Ga op pad samen met onze digi-knight in de Erfgoedapp. Samen ontdek je hoe harnassen en wapens gemaakt werden en welke middeleeuwse invloeden we vandaag nog terugvinden in ons dagelijkse leven. Breng een bezoekje aan de recent heropende zaal 'Wapens en Harnassen' en vergeet je smartphone niet!