A website by War Heritage Institute

Activiteit
Museum Night Fever 2022 @ Legermuseum

Laat de artiesten hun ding doen!

Museum Night Fever 2022 @ Legermuseum

Activity details

Datums
-
More info

Museum Night Fever 2022 @ Legermuseum: Laat de artiesten hun ding doen!

 

Voor deze editie van 2022 verwelkomt het Legermuseum studenten van ESAC (Hogeschool voor circuskunsten), evenals de Brusselse rockband Goodbye Fortune Tellers.  

Bengelend aan de metalen structuren van het gebouw dwalen de artiesten door 10 eeuwen geschiedenis. Hun lichaam treedt op maat van de muziek in dialoog met de rijke collecties en de ongelooflijke architectuur van de Jubelparkpaleizen. Meteen een gelegenheid voor u om het museum vanuit een verrassend perspectief te (her)ontdekken. Laat de artiesten hun ding doen! 

 

Op het programma:
ESAC
Circus...

De studenten van ESAC, de Ecole Supérieure des Arts du Cirque in Brussel, nodigen u uit om een poëtisch parcours te volgen: gevoelens suggereren, indrukken creëren, wisselwerking tussen circusartiesten, collectiestukken en geluiden, in de indrukwekkende architectuur van het Legermuseum.

De eerstejaarsstudenten onder leiding van Silvia Ubieta en Anthony Weiss zullen in de Bordiauhal collectief bewegen op een muzikale compositie van Malik Djouad. De tweede- en derdejaarsstudenten vullen de ruimtes en metalen structuren van de Grote Hal met persoonlijke projecten, individueel of in duo.

Deze voorstellingen vinden de hele avond doorlopend plaats, tussen 19u00 en 01u00.

Het technische werk (klank, licht en apparatuur in de verschillende ruimtes) staat onder leiding van Jean François Keller en Sarah Faucon.

Goodbye Fortune Tellers
Rock…

Het Brusselse trio Goodbye Fortune Tellers komt naar het Museum met garagerock die diverse stemmingen weergeeft en door fuzz-lo-fi-gitaren met spookachtige popmelodieën wordt aangedreven.

Hun intrigerende naam geeft het reeds aan: in een defaitistische benadering die dicht bij post-punk aanleunt, breekt de band met het voorspelbare en wordt afscheid genomen van bewuste illusies.

In het kielzog van glamoureus-sinistere sferen voorspelt Goodbye Fortune Tellers een drama, een verhaal dat niet goed kan aflopen.

De eerste single City Lights, een ode aan de nachtelijke stad, tussen schoonheid en stedelijke onderdrukking, werd op 9 september 2022 op het publiek losgelaten.

Snelle rondleidingen…

Een overzicht van onze rijke collecties onder leiding van jonge enthousiastelingen.

En the Artist, pop-up gastronomie!

In het hart van de Bordiauhal, voor kleine hongertjes en grote dorst of omgekeerd.

 

 

Koninklijk Legermuseum

Jubelpark 3
1000 Brussel
Van 19u00 tot 1u00
Tickets te koop via: https://www.museumnightfever.be/nl/tickets/