A website by War Heritage Institute

Welkom in het
Koninklijk Legermuseum

Homepage Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis

Beste publiek,

 

Omwille van de festiviteiten die op 21 juli in het kader van onze Nationale Feestdag

zullen doorgaan in het Jubelpark, zal het Legermuseum deze zondag 21 juli gesloten zijn.

 

Alvast bedankt voor uw begrip.

Beste bezoekers,

Goed nieuws! De renovatiewerken van het Legermuseum door de Regie der Gebouwen vorderen gestaag. Daarom, en om veiligheidsredenen is een deel van de Luchtvaarthal gesloten tot nader order.

We danken u voor uw begrip.

Visual Knallende Kleine Kanonnen

Knallende Kleine Kanonnen !

Bezoek onze nieuwe tijdelijke tentoonstelling en ontdek 25 eeuwen geschiedenis door middel van een verzameling kleine modellen! Van het begin van de artillerie en de eerste kanonnen tot de 21ste eeuw en de huidige conflicten, er staat u een ongelooflijke collectie te wachten in het Legermuseum... 

Psst: om ook de allerkleinsten te betrekken, is een familieparcours beschikbaar. Volg de tentoonstelling, beantwoord de raadsels en leer meer en met plezier! 🔥

Bibliothèque du CEDOC, aperçu des livres

Documentatiecenter in het Legermuseum

Ontdek het Documentatiecentrum (CEDOC) van het Koninklijk Legermuseum en zijn verschillende onderdelen: archieven, bibliotheek, cartotheek, fototheek, prentenkabinet, technische bibliotheken en reproducties.

Let op: de toegangsvoorwaarden en openingstijden zijn anders dan in het museum! Het CEDOC is alleen toegankelijk op afspraak.

Schilderij Napoleon

Ontdek onze topstukken!

Het War Heritage Institute bevat een zeer uitgebreide collectie van tienduizenden collectiestukken. Wij vroegen onze collega's welke stukken een plekje in de spotlight verdienen.

Laat u door onze selectie vooral verbazen, verwonderen en inspireren. En kom gerust eens langs op één van onze sites om bepaalde stukken in levende lijven te ontdekken!

MuseumPass in the Aviation Hall

Kom gratis naar het Legermuseum met je museumpas!

Wist je dat je met je Museumpas ook het Legermuseum kan bezoeken? De museumpas is het grootste museumabonnement van het land. Je krijgt een jaar lang toegang tot alle deelnemende Belgische musea. Wanneer je wil en zo vaak je wil !

Klaar voor een jaar vol beleving? Kies voor de museumpas, deze kost slechts € 59 en kan aan het onthaal van het museum gekocht worden !